تعداد بازدید: 3529
زبان : فارسی

کاربرد سود مایع

تاریخ درج خبر : 1397/12/16


تاریخچه سود مایع
اگر چه شیمیدانان از زمان ای قبل احتمال داده بودند که خاک های قلیایی ، اکسید فلزهایی باشند، با این حال ، طبیعت سود و پتاس، تا اوایل قرن 19 مورد بررسی قرار نگرفته بود. حتی لاووازیه ، در این مورد نظر مشخصی نداشت او نمی دانست که جز اصلی سود و پتاس چیست و حدس می زد که ازت، یکی از اجزای تشکیل دهنده این مواد است. به نظر می رسد که این اشتباه از شباهت میان نمک های سدیم و پتاسیم با نمک های آمونیوم مایه گرفته است. امتیاز تعیین این اجزا، ازآن همفری دیوی دانشمند انگلیسی است. ابتدا ناکامی عرصه را بر او تنگ کرده بود، به این معنی که نمی توانست به کمک یک پیل گالوانیک، از سود و پتاس ، فلز استخراج کند. به زودی وی به خطای خودش پی برد و فهمید که با بکار بردن محلول آبی اشباع شده، وجود آب مانع از تجزیه نمک ها می شود. در اکتبر 1807 ، دیوی تصمیم گرفت که پتاس بی آب را ذوب کند و به محض اینکه با این مذاب ، الکترولیز را شروع کرد، دانه های کوچک مشابه به جیوه و دارای جلای فلزی ، در روی قطب منفی که در ماده مذاب قرار داشت ، ظاهر شدند. برخی از دانه ها، فورا به حالت انفجاری سوختند و شعله درخشانی پدید آوردند،

نام شیمیایی : سود مایع.
اسامی مترادف با سود مایع : کاستیک سودا مایع ، هیدروکسید سدیم مایع ، caustic soda liquid ، مایع سوز آور ، قلیا ، سودای قلیایی ، هیدرات سدیم .
گرید محصول : سود مایع صنعتی.
فرمول شیمیایی : NaOH.
خلوص : سود مایع 50%.
شکل ظاهری : این ماده مایعی به رنگ روشن است و بویی ندارد.
حلالیت در آب : در آب قابل حل می باشد و در اتانول ، متانول و گلیسیرین به نسبت مساوی حل می شود.
سود مایع | caustic soda liquid

تاریخچه سود مایع
اگر چه شیمیدانان از زمان ای قبل احتمال داده بودند که خاک های قلیایی ، اکسید فلزهایی باشند، با این حال ، طبیعت سود و پتاس، تا اوایل قرن 19 مورد بررسی قرار نگرفته بود. حتی لاووازیه ، در این مورد نظر مشخصی نداشت او نمی دانست که جز اصلی سود و پتاس چیست و حدس می زد که ازت، یکی از اجزای تشکیل دهنده این مواد است. به نظر می رسد که این اشتباه از شباهت میان نمک های سدیم و پتاسیم با نمک های آمونیوم مایه گرفته است. امتیاز تعیین این اجزا، ازآن همفری دیوی دانشمند انگلیسی است. ابتدا ناکامی عرصه را بر او تنگ کرده بود، به این معنی که نمی توانست به کمک یک پیل گالوانیک، از سود و پتاس ، فلز استخراج کند. به زودی وی به خطای خودش پی برد و فهمید که با بکار بردن محلول آبی اشباع شده، وجود آب مانع از تجزیه نمک ها می شود. در اکتبر 1807 ، دیوی تصمیم گرفت که پتاس بی آب را ذوب کند و به محض اینکه با این مذاب ، الکترولیز را شروع کرد، دانه های کوچک مشابه به جیوه و دارای جلای فلزی ، در روی قطب منفی که در ماده مذاب قرار داشت ، ظاهر شدند. برخی از دانه ها، فورا به حالت انفجاری سوختند و شعله درخشانی پدید آوردند، در حالیکه بقیه آنها آتش نگرفتند، بلکه کدر شدند و با قشر نازک سفیدی پوشیده شدند. دیوی از تجزیه های متعددی که در این زمینه انجام داد، نتیجه گرفت که آن دانه همان ماده ای است که وی در جستجویش است و این ماده هیدروکسید پتاسیم یا پتاس است که شدیدا قابل اشتعال می باشد. دیوی، فلز بدست آمده از الکترولیز را به دقت مورد بررسی قرار داد و متوجه شد که وقتی با آب ترکیب می شود، شعله حاصل از واکنش ناشی از سوختن ، هیدروژن آزاد شده از آب است. وقتی دیوی بر روی فلز پتاسیم تهیه شده از هیدروکسید پتاسیم ، بررسی های لازم را انجام داد، به فکر جستجو در هیدروکسید سدیم افتاد و با بکار بستن همان روش قبلی ، موفق به جدا کردن فلز قلیایی دیگر یعنی سدیم شد.

سود مایع | caustic soda liquid

کاربرد سود مایع :
سود پرک کاربردهای بسیاری در صنایع دارد . این محصول در صنعت تولید آلومینیوم نقش بسیار برجسته ای دارد. علاوه بر این در صنایعی از جمله کاغذ سازی ، صنایع نساجی ، صنایع شوینده ، صنایع تولید سیلیکات سدیم ، صنایع تصفیه آب ، صابون سازی و بسیاری دیگر از صنایع کاربرد دارد.

سود مایع نیز کاربردهای فراوانی دارد :

صنایع رنگرزی .
صنعت تولید کارتن و کاغذ.
صنایع نفت و گاز و پتروشیمی.
صنایع چرم و نساجی.
خنثی سازی اسید و باطری سازی.
تولید چربیگیرها و سایر صنایع وابسته.
صنایع دارو سازی ، الکل سازی و آرایشی و بهداشتی.
صنایع فلزی و تولید شیشه روی ، آلومینیوم ، گالوانیزه و آبکاری.
صنایع غذایی
صنایع کنسرو سازی.
صنایع نوشابه سازی.
صنایع کارخانه قند و شکر.
صنایع شیر.

   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.