تفاوت سود پرک و سود مایع
پنج شنبه 18 بهمن 1397
بازدید: 2351
سود سوز آور یا کاستیک سودا با فرمول NaOH ماده شیمیایی بسیار پر درخواست در صنایع تولیدی و خدماتی در سطح جهان است. سود سوز آور با استفاده از روشی بنام کلر آلکالی (که روشی مبتنی بر تجزیه نمک سدیم کلرید است) تولید می شود. این محصول ابتدا به صورت مایع و با 50 درصد خلوص قابل تولید بوده و در نتیجه آن را کاستیک سود مایع یا به اختصار سود مایع می نامند.
سود مایع را بر خلاف بسیاری از مواد شیمیایی می توان خشک کرده و به صورت کاستیک سودا جامد نیز مورد مصرف قرار داد. این عمل به دو دلیل انجام می گیرد. اول این کاستیک سودا جامد خلوص بالاتری دارد که در بسیاری از مصارف با اهمیت است. ثانیا نگهداری و حمل آن از سود مایع بسیار راحت تر و کم هزینه تر می باشد. کاستیک سودا جامد دارای خلوص 98 تا 99 درصد بوده و به اختصار سود پرک نامیده می شود.
تفاوت های سود مایع و سود پرک
برای تولید سود مایع در صنعت کلر آلکالی از روش های گوناگونی همچون روش سلول جیوه ، ممبران (غشایی) و … استفاده می شود. حداکثر خلوص تولید سود مایع در این روش ها ، سود مایع 50 درصد است به این معنی که نیمی از حجم آن را آب تشکیل می دهد. البته انواع دیگری از کاستیک سودا مایع با خلوص 30 درصد هم وجود دارد. ولی سود پرک به دلیل از دست دادن آب ، تا خلوص 99 درصد نیز قابل تولید است.
از نظر فیزیکی ، سود مایع شباهت زیادی به آب دارد یعنی مایعی کاملا شفاف ، بی رنگ و بدون بو است ولی سود پرک به شکل پولکی سفید رنگ می باشد. از نظر شیمیایی ، سود مایع و سود پرک دارای فرمول NaOH بوده ، هر دو در آب قابل انحلال هستند.
سود مایع در تانکرهای حمل مواد شیمیایی حمل شده و در مخازن استیل ذخیره سازی می شود. همچنین می توان آن را در بشکه های 220 لیتری نگهداری نمود. ولی استاندارد بسته بندی سود پرک در تمام کشور های جهان ، بسته بندی در کیسه های 25 کیلوگرمی است.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.