سود پرک
شنبه 22 دی 1397
بازدید: 3742
سودپرک
سود پرک فراشیمی با فرمول شیمیایی NaoH و نام های متداول سود کاستیک و سود سوزآور جامد به صورت جامد پولکی ،سفیدرنگ و بدون بو میباشد.این ماده دارای خاصیت قلیایی قوی نسبت به سایر مواد بازی است و واکنش پذیری بالایی دارد و به صورت محلول در آب به شدت خورنده است و در فرآیندهای شیمیایی محصولات جانبی نامطلوب مانند کربن دی اکسید یا سایر کربنات ها تولید نمیکند و کاربرد بسیار گسترده ایی در صنایع دارد.از جمله:صنایع نفت و گاز و پتروشیمی،صنایع تولید کاغذ و خمیر کاغذ،صنایع نساجی،صنایع غذایی و کشاورزی،صنایع رنگ و رزین،صنعت چربی گیر و سایر صنایع وابسته،صنعت داروسازی الکل سازی و آرایشی بهداشتی ،صنعت فلزی و آبکاری و گالوانیزه،آلومنیوم و تولید شیشه روی،صنعت باطری سازی و....
تولید مواد غذایی
سودای هلو که سود پرک در تولید آن نقش دارد، برای تولید نوعی چوب نمک به کار برده میشود که این نمک برای تهیه خرده نان، فرآوری زیتون، پوست کندن گوجه فرنگی و سایر میوهها، تهیه کنسرو و پوست کندن سیب زمینی استفاده میشود. از دیگر فواید جوش شیرین که از سود پرک به دست میآید، میتوان به جلوگیری از رشد کپکها و باکتریهای مواد غذایی و در نتیجه کمک به جلوگیری از فساد آنها اشاره کرد.
از دیگر کاربردهای هیدروکسید سدیم در صنایع غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنعت شیر
- تولید شکلات
- بسته بندی محصولات
- تولید رشته فرنگی
- تولید نوشیدنی
- تولید شکر
- تولید کارامل
- شستن میوهها و سبزیجات
استخراج آلومینیوم
این ماده به عنوان یک ترکیب قلیایی (بازی یا ضد اسیدی) برای آبکاری قطعات آلومینیومی به کار برده میشود. برای حل کردن سنگ معدن بوکسیت و در نتیجه به دست آوردن رسوب اکسید آلومینیوم یا آلومینا نیز از آن استفاده میشود.
کاربرد سود پرک در صنعت کاغذ
بیشترین موارد استفاده از سود پرک در صنایع سلولزی یا کاغذسازی است. از سود پرک در فرآیندهایی مانند ساخت خمیر کاغذ، سفید کردن خمیر، تصفیه آب و حذف جوهر از کاغذ بازیافتی استفاده میشود.
تولید سلفون و ابریشم مصنوعی
سود سوز آور برای افزایش درخشندگی و استحکام سلولز استفاده میشود. از این سلولز فرآوری شده برای تولید ویسکوز استفاده میشود که در تولید الیاف مصنوعی مانند سلفون و ابریشم به کار میرود. تولید این الیاف در مراحل متفاوت فرآیند تولید ویسکوز، مستلزم استفاده از سود پرک است.
تولید صابون و مواد شوینده
تولید مواد شوینده و صابون یکی دیگر از صنایعی است که این ماده در آن کاربرد زیادی دارد. در این صنعت از سدیم هیدروکسید در فرآیندی استفاده میشود که طی آن چربیها، روغنهای گیاهی و فونداسیونها به صابون تبدیل میشوند.
تولید سفید کننده
سفید کنندههایی که از سود پرک تهیه میشوند، نسبت به سایر سفیده کنندهها، به مقدار بیشتری در صنایع مختلف استفاده میشوند. به طور کلی، از این سفیده کنندهها برای کنترل کپک و قارچ و از بین بردن چربی استفاده میشوند.
صنعت شیشه
خاکستر هیدروکسید سدیم را میتوان در بسیاری از صنایع از جمله شیشه سازی، تولید فسفات و سیلیکات استفاده کرد.
کاربرد سود پرک در فرآیندهای شیمیایی
به عنوان ماده اولیه در تولید بسیاری از محصولات شیمیایی از جمله موارد زیر نیز کاربرد دارد:
- تولید مواد پلاستیکی
- تولید چسب
- تولید حلال
- تولید علف کش
- تولید رنگ و جوهر
- تولید مواد پوششی
از ویژگیهای دیگر آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به سرعت در آب حل شده و محلولهای آبی تشکیل میدهد.
- رطوبت هوا را به سرعت جذب میکند. واکنش جذب رطوبت هوا توسط این ماده بسیار گرمازا بوده و باعث پاشیده شدن آب به اطراف میشود؛ بنابراین هنگام کار با آن بهتر است از تجهیزات ایمنی مناسب استفاده کنید.
- نمونه جامد آن به اشکال مختلفی مانند پودر، گرانول و پولک تولید میشود. در این میان، گرانولها معمولا خلوص بالاتری دارند و به همین دلیل در صنایع حساستری مانند داروسازی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای استفاده از سود پرک فراشیمی شیراز:
ارسال نمونه
خلوص 98%
تحویل به موقع
مناسب ترین قیمت
ارسال به سراسر کشور
صادرات به سایر کشورها
تحویل به شرط آنالیز و محصول با کیفیت
بسته بندی اصولی و متنوع از جمله کیسه های 25 کیلویی تک لایه و دولایه پروپیلن با دوخت مناسب
به موارد زیر در حمل و نگه داری سود پرک دقت شود:
در جای خشک با تهویه مناسب نگه داری شود.
انبار سر پوشیده دور از مواد ناسازگار مانند اسید و ....برای نگه داری سود پرک در نظر گرفته شود.فقط در زمان لازم درب کیسه باز شود و بعد از استفاده درب کیسه به صورت مناسب بسته شود .
سود پرک در هنگام حل شدن در آب حرارت زیادی تولید میکند.
علایم هشدار دهنده شامل خوردگی و ... در معرض دید قرار داده شود.
واحد کنترل کیفیت و آزمایشگاه سود پرک فراشیمی شیراز:
متشکل از پرسنلی آموزش دیده در راستای کنترل کیفیت محصول به مشتریان عزیز در تلاش میباشد.کنترل کیفیت از مرحله ورود مواد اولیه به کارخانه تا به دست آمدن محصول نهایی کنترل و بازرسی میشود.
نحوه نگه داری سود پرک:
سود سوز آور پرک یا جامد زطوبت هوا را خیلی سریع جذب و تغییر شکل می دهد( کلوخه و مایع میشود ) و باعث کاهش خلوص سود پرک میشود. در ضمن به علت خاصیت خورندگی بسیار بالای این محصول در ظرف پلاستیکی درب دار نگه داری شود و از نگه داری در ظروف آلومینیومی استفاده نشود.هنگام حمل و نقل باید سود پرک باید تحت پوشش های حفاظتی قرار گیرد چرا که با بسیاری از مواد آلی و غیر آلی واکنش میدهد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.